TiM ERP
on-line poslovni softver za vašu firmu
Korisničko ime
Lozinka
Šta podrazumeva nova fiskalizacija i koliko to košta korisnike TiM ERP-a?
Korisnici TiM-ERP softvera od dodatnih troškova imaju jedino nabavku POS štampača i čitača smart kartica. Umesto POS računa moguće je izdavati A4 fiskalne račune ili elektronske dokumente (PDF) pa ukoliko izdajete samo ove tipove računa ni POS štampač nije neophodan.

*Internet prodavnicama nije potreban čitač smart kartica.
Novi model fiskalizacije menja dosadašnji način rada tako što sе umesto fiskalnih kasa i štampača sada koristi direktnа komunikacijа sa poreskom upravom. Svaki račun se evidentira i može se proveriti skeniranjem QR koda koji se nalazi na računu.

Ukoliko u trenutku izdavanja nemate internet konekciju račune potpisuje lokalni procesor fiskalnih računa (L-PFR) koji je obavezan da postoji na svakom prodajnom mestu.
Računi potpisani lokalnim procesorom će biti sinhronizovani sa poreskom upravom nakon ponovne uspostave internet veze. Da bi L-PFR funkcionisao neophodan je čitač kartica priključen na računar i bezbednosni element (smart karticа) izdat od strane poreske uprave. L-PFR može biti hardverski ili softverski i nije potreban ukoliko je u pitanju internet prodavnica.
TiM Code je izradio sopstveni L-PFR za svoje korisnike а njegovo korišćenje je uključeno u cenu mesečne licence.
Novine u načinu funkcionisanja programa
Kako bi bio usaglašen sa zahtevima nove fiskalizacije program TiMKasa (ESIR) ima nove funkcije kao što su izdavanje avansnih računa koje je sada obavezno preko fiskalne kase, izdavanje predračuna, štampanje kopije računa, dodatne načine plaćanja kao i druge ostale propisane funkcije.

TiM Code je pripremio dopunu programa TiMKasa (ESIR) kao i dodatni program TiMProcesor (L-PFR). U toku je testiranje funkcija a nakon toga proces akreditacije koji obavlja poreska uprava.
Svi avansni računi izdati preko programa TiMKasa će se automatski naći na webu spremni za knjiženje i prikaz u POPDV prijavi.

Način rada na koji ste navikli se neće menjati, nove funkcije su lako vidljive na programu TiMKasa.
Nova fiskalizacija je počela, TiM ERP je spreman
ESIR TiM Kasa akreditovan 29.10.2021

LPFR TiM Procesor akreditovan 04.11.2021

Ovim akreditacijama su se stekli uslovi za prelazak na nov sistem rada.
Dokumentacija
Copyright TiM Code Poslovni Softver d.o.o. 2024
TiM Code Poslovni Softver d.o.o.
Mokroluška 24/2
Beograd

Tel:  +381 64 1650 700
        +381 66 315 147

email: office@tim-code.com